|
| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
mammer atompanna

|
Elküldve: Szomb. Nov. 10, 2007 8:52 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Kál úz írta: | Barátaim! Isten nélkül nem lehet. Ami Isten nélkül van, az: haza és szabadság nélkül van. Akinek nincs hazája, az üres halott, aki nem szabad, nem ismerheti meg istent. Az Isten a mi hazánk.
Akiben útálat van, abban szeretet van, gyűlöl és szeret, a természet embere.
Az vagyok. Ha nem ismerem önmagam, tudván gyarlóságom, nem állhatok szembe senkivel.
(Úgy az egész honlapot tekintve, na, csak elő fordul az útálat, vagy:bizonyos esetekben szabad, és akkor nem akadályoz a megismerésben, vagy bizonyos személyeket, entitásokat, gondolatokat szabad, bizonyos időpontban, vagy "magamból" áradóan szabad? A szeretet nem érdek nélkül való?) |
Ezt fogalmazd át légy szíves érthető magyarra, és úgy, hogy egyik mondatoddal ne cáfold a másikat. Különben szamárpadba ültetlek. _________________ "Csak törpe nép felejthet ős nagyságot,
Csak elfajult kor hős elődöket,
A lelkes eljár ősei sírlakához,
S gyújt régi fénynél új szövétneket."
(Garay)
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Duft Vendég
|
Elküldve: Szomb. Nov. 10, 2007 4:14 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Kál úz írta: | Barátaim! Isten nélkül nem lehet. Ami Isten nélkül van, az: haza és szabadság nélkül van. Akinek nincs hazája, az üres halott, aki nem szabad, nem ismerheti meg istent. Az Isten a mi hazánk.
Az vagyok. Ha nem ismerem önmagam, tudván gyarlóságom, nem állhatok szembe senkivel.
(Úgy az egész honlapot tekintve, na, csak elő fordul az útálat, vagy:bizonyos esetekben szabad, és akkor nem akadályoz a megismerésben, vagy bizonyos személyeket, entitásokat, gondolatokat szabad, bizonyos időpontban, vagy "magamból" áradóan szabad? A szeretet nem érdek nélkül való?) | És mit gondolsz Te erről? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kál úz Nokedli
|
Elküldve: Szomb. Nov. 10, 2007 3:54 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Barátaim! Isten nélkül nem lehet. Ami Isten nélkül van, az: haza és szabadság nélkül van. Akinek nincs hazája, az üres halott, aki nem szabad, nem ismerheti meg istent. Az Isten a mi hazánk.
(Úgy az egész honlapot tekintve, na, csak elő fordul az útálat, vagy:bizonyos esetekben szabad, és akkor nem akadályoz a megismerésben, vagy bizonyos személyeket, entitásokat, gondolatokat szabad, bizonyos időpontban, vagy "magamból" áradóan szabad? A szeretet nem érdek nélkül való?) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mammer atompanna

|
Elküldve: Csüt. Nov. 08, 2007 7:47 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Kál úz írta: | Mammer, teljesen igazad van, és keresem a szívemben a tájékozottságot, biztos sok sületlenséget írok, de én nagyon útállak titeket, de most mit élvezkedjek azokkal akikkel egy húron pendülök, inkább tanulok tőletek, hiszen nagyon sok értékes gondolattal leptek meg.
Az én "hit gyülekezetem" a mindenségben van, nem járok csarnokokba rázkódni kábult, démonok uralta szerencsétlenek közé, egyenmosolyba zárva.
Az "elvtárs" mindegy hol van, köztetek, köztünk, köztük, pssszt! vigyázzunk vele! A lelkünket akarja!
Hát tévedjünk bátran, mert az Isten egy!
Pro Patria et Libertate!
(Szűz Mária nem volt zsidó, haenm az Úr Jézus szülőanyja) |
Kedves Kál úz! Többet tanulhatnál utálat nélkül. Az még jó útra senkit nem vezetett. _________________ "Csak törpe nép felejthet ős nagyságot,
(Garay)
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Duft Vendég
|
Elküldve: Csüt. Nov. 08, 2007 7:41 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Pro Patria et Libertate! Csak az hiányzik előle: Cum Deo! Istennel! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kál úz Nokedli
|
Elküldve: Csüt. Nov. 08, 2007 7:38 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Mammer, teljesen igazad van, és keresem a szívemben a tájékozottságot, biztos sok sületlenséget írok, de én nagyon útállak titeket, de most mit élvezkedjek azokkal akikkel egy húron pendülök, inkább tanulok tőletek, hiszen nagyon sok értékes gondolattal leptek meg.
Az én "hit gyülekezetem" a mindenségben van, nem járok csarnokokba rázkódni kábult, démonok uralta szerencsétlenek közé, egyenmosolyba zárva.
Az "elvtárs" mindegy hol van, köztetek, köztünk, köztük, pssszt! vigyázzunk vele! A lelkünket akarja!
Hát tévedjünk bátran, mert az Isten egy!
Pro Patria et Libertate!
(Szűz Mária nem volt zsidó, haenm az Úr Jézus szülőanyja) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Warthdog kártmen

|
Elküldve: Szer. Nov. 07, 2007 8:02 pm Hozzászólás témája: |
|
|
| Kál úz írta: | Barátaim, engem elbűvöl az, hogy Magyarország egy zsidó nőnek lett ajánlva.
Az is, hogy István király miatt volt Trianon.(Nem ismerem szentségét, amely az eredetbe való visszatérést jelenti, olyasféle kapcsolatot, amikor a személy, amelyben él az Atya Úr Isten,szabadon részt vállal a teremtésben. Viszont elismerem politikai(hajaj!), zsenijét, emberi nagyságát, és mint nagy uralkodót.
Amikor anno-nagyon, nagyon rég- valamely közösség, még mint nem "nemzet", hanem mint "nemzett", vagyis EGY HÁZBÓL VALÓ(!) szent közösség önmagát a fiú anyjának, vagyis az isteni szűznek, a viláűgmindenséget megszülő ősanyának ajánlotta, melynek képe minden hiteles valláséban ott van, szerte a világmindenségben, nem csak a keresztényben, bár az, hogy a katolikus is megőrízte, és nagyon nagyon rejtett formában ugyan, de kultuszt alkott személye köré jelzi fontosságát.
Mária az Atya Társa, Az Atya Istené, vagyis ő az Anya Isten, a Magna Mater, azaz, az ősanyag, a szent, amiből az eredetben mindannyian lettünk.
És hogy "magyarul" fejezzem ki magam: És mi va'basszme', ha zsidó?
Zsidósága az elveszettsége, a kóborlása az idegenben, amelyben csak a szövetség tartja meg.
Isten a mindenség atyja, amelyből a népek lettek, és ha elmúltak majd, mint ahogy minden múlandónak ez a sorsa, oda is térnek vissza.
Pampapam.
Pro Patria et Libertate! |
Ás ezt a sok marhaságot hol olvastad bogaram? Vagy csak csípőből mondasz baromságokat? Esetleg a Hit gyüliben hallottad Németh elftárstól? _________________ "Nem is kérded, merre visznek,
Merre szédítenek,
Akik semmiben sem hisznek.
Mást se hallasz tőlük,
Csak hogy mennyire jó lesz neked,
Aztán mentik majd a bőrük."
Ákos: Gondolnék rád |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Duft Vendég
|
Elküldve: Szer. Nov. 07, 2007 7:58 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Mielőtt még jobban belebonyolódnál, egy megjegyzésem lenne.
Szűz Mária nem volt zsidó...
A többire nem reagálok, mert Ha Isten velünk, ki ellenünk, ugyebár... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mammer atompanna

|
Elküldve: Szer. Nov. 07, 2007 7:57 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Többet kellene olvasnod a témában, mert igen tájékozatlannak tűnsz. _________________ "Csak törpe nép felejthet ős nagyságot,
(Garay)
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kál úz Nokedli
|
Elküldve: Szer. Nov. 07, 2007 7:50 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Barátaim, engem elbűvöl az, hogy Magyarország egy zsidó nőnek lett ajánlva.
Az is, hogy István király miatt volt Trianon.(Nem ismerem szentségét, amely az eredetbe való visszatérést jelenti, olyasféle kapcsolatot, amikor a személy, amelyben él az Atya Úr Isten,szabadon részt vállal a teremtésben. Viszont elismerem politikai(hajaj!), zsenijét, emberi nagyságát, és mint nagy uralkodót.
Amikor anno-nagyon, nagyon rég- valamely közösség, még mint nem "nemzet", hanem mint "nemzett", vagyis EGY HÁZBÓL VALÓ(!) szent közösség önmagát a fiú anyjának, vagyis az isteni szűznek, a viláűgmindenséget megszülő ősanyának ajánlotta, melynek képe minden hiteles valláséban ott van, szerte a világmindenségben, nem csak a keresztényben, bár az, hogy a katolikus is megőrízte, és nagyon nagyon rejtett formában ugyan, de kultuszt alkott személye köré jelzi fontosságát.
Mária az Atya Társa, Az Atya Istené, vagyis ő az Anya Isten, a Magna Mater, azaz, az ősanyag, a szent, amiből az eredetben mindannyian lettünk.
És hogy "magyarul" fejezzem ki magam: És mi va'basszme', ha zsidó?
Zsidósága az elveszettsége, a kóborlása az idegenben, amelyben csak a szövetség tartja meg.
Isten a mindenség atyja, amelyből a népek lettek, és ha elmúltak majd, mint ahogy minden múlandónak ez a sorsa, oda is térnek vissza.
Pampapam.
Pro Patria et Libertate! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Kál úz Nokedli
|
Elküldve: Csüt. Nov. 01, 2007 7:39 pm Hozzászólás témája: Nékem a magyarságom nem olyan egyértelmű, |
|
|
| SUMIR írta: | | SUMIR írta: | | aquila írta: | Azt gondoltam - olvasva a hozzászólásokat -. hogy ez a topik inkább a történelem témakörbe tartozó lenne, s nem a vallásiba... De látom, hogy jó helyen van, mert SUMIR beírásából egyértelmű, hogy a témája elsősorban hitbeli.
Számomra furcsa, hogy valaki a magyarságát hitbeli alapokon határozza meg, de természetesen joga van hozzá. Azok számára viszont, kiknél a hit és az ismeret egymásba átfolynak - s nincs meg a józan ész kontrollja -, még természetes is lehet...  |
Örülök, hogy megint oktatsz!
Egy párat, a teljesség igénye nélkül akiket te úgy nevezel, hogy nincs meg a józan észük kontrollja.
S ne zavarjon, hogy ezek hozzád képest csak világhírű tudósok, történészek, professzorok, többszörös doktorai szaktudományuknak -mit is neked ez a tudás...?
Érdy Mihály,Bobula Ida, Hóman Bálint, Szegfű Gyula, Germánus Gyula, Badiny Jós Ferenc, Sipos erzsébet,Radics Géza, Papp Csaba,Kiss Dénes,Molnár V.József,Csőke Sándor,Padányi Viktor,Wass Albert, ...Sir L. Wooley,José Pijoan,Gordon H., Rawlison George....és még sorolhatnám azokat, akiknél te a józan ész hiányát és kontrollját hiányolod.
Örülök, hogy ilyen lángészt tudhatunk a "mariska" honlapján mint te és mint a szivacs a vizet, úgy szívom magamba józan, kontrollált tudós szavaidat.
A legnagyobb tisztelettel kérlek fejtsd ki, és ne tartd rejve előttünk szegény, tudatlan kótyagos fejünk előtt, józan, sokoldalú, tudásodat e tárgyban.
Látod tévelygünk itt össze vissza, hívén azt, hogy őseink tényleg igen rég óta itt éltek a Kárpát-medencében a Melegvizek Birodalmában.
Látod olvasgatunk itt mindenféle történelem doktora, professzorának mindenféle okos irását, tanulmányát, járunk múzeumokba és mire jutottunk...jó, hogy időben szólsz.
Így majd a kocsmahivatalokban és a népszabadság hétvégi mellékletében fogok elmerülni, úgy látom ezt a kontrollált tudást ott tudom megszerezni.
Kérlek nem haragudj de ezen media olvasatlan volt számomra, de igyekezem bepótolni. Sőt Josef Budenz tanulmányit is magamévá teszem, negligálva ezt a sok megátalkodott világhírességeket akik ezt az ősmagyar, szittya, sumir eredettel mernek foglalkozni. Elismerem, most már felhívásodra, hogy mi egy gulasch, tsikoch, karikásostoros, bőgatyás, hús a nyereg alatt puhító és a kultúrát a művelt nyugattól tanuló primitív szolganép vagyunk, csak az a bökkenő pajtás, hogy te is ide tartozol...nem? Vagy te nem vagy magyar...ezekután..?
Én hiszem és vallom magam magyarnak. És büszke vagyok ősi fajtámra, s ha úgy jobban tetszik a szittyákra a szkitiai sumér őseimre!
Kérlek bocsásd meg tudatlanságomat., bocsásd meg nagylelküen egy "légynek", mint büszke sas!
Mea culpa, mea maxima culpa !
Segíts bennünket abban, hogy e botor hitünket megváltoztatva visszatértjünk a marxista-liberális-finnugor testvéri történelem, kontrollált útjára.
Segíts, hogy igazi ősiségünket feledve vidáman fogadjuk, a bennünket magyarokat a húst nyereg alatt puhító barbárokat visszaérkeztess a "művelt" nyugati népek megbocsátó táborába.
Baráti minősítgetéseidet őszinte hálával köszönöm. Ez felnyitotta a szemem irányodban. |
Látod mennyire is egy zavarodott fejű vagyok! Majd elfeledtem a legfontosabbat. Üsd be a google keresőbe a topic névadó három szavát:
ASTARTE, ISTÁR, INNANE. Meg fogsz lepődni...!  |
Kissé gyakorlatlan vagyok az eféle technika kezelésében, és csak azért játszok bele a "képetekbe", mert tisztázni, rendezni, lezárni szeretném "ügyeimet", amelyekkel tartozom.
Nékem a magyarságom nem olyan egyértelmű, inább belső harc, hit, -furcsa hitnek neveznem ha nem egyértelmű,-és koránt sem bírok olyan műveltséggel-szakmai belátással-, mint ti.
Elfogadom, sok mindent tudok az "őstörténetről", illetve ha olvasom az ebben tudós elmék írásait ismerősnek tűnnek, amikor vagy huszonkettő esztendeje olvastam az Arvisurát, olyan összetett, logikusan fölépített műnek láttam, hogy nem is volt kétségem az igazságáról.
Ennek én nem látok ellenséget a másik oldalon, azt viszont látom, hogy ugyanabban a lekezelő stílusban szólunk a "libsi-zsidó-marxista-finnugorista" "történettudományról, ahogyan ők beszélnek a hitetekről, tudományotokról. Végül is csak az eredmény különböző, az eszközök nem.
Mint ahogy a kereszténységről írni lehet, hogy mit jelent valójában a kereszt(a felső és az alsó világ egyesülését, az eredetbe való visszatérést, a teremtést magát, az új ember megszületését), de attól, még, hogy a keresztet használja valaki még nem lesz magyarrá.
Mint ahogy azért, mert köze volt a magyarságnak a manicheusokhoz, bocsánat, azért ez túlostúl egyszerű megfogalmazás, a Fény Vallásának gyakorlói voltak, vagyis az ős egy hit őrzői, nem jelenti azt hogy ebben a vallásban igazak is.
Bár magyarságunkat a beavatottság lehetőségenek tartjuk, jobban mondva "magyarnak lenni nem más, mint bavatottnak lenni", a beavatás nem automatikus, nem ennek születünk, a lehetőség születik meg bennünk.
Biztos vagyok benne, hogy magyarnak lenni beavatottságot jelentett, mint ahogy minden nemzet születése misztérium, a közösség, a város, a család, a templom, a sátor mind a misztérium helyei. Voltak. Ma már nem.
Biztos vagyok benne, hogy nem a sötétség korma rejtette előttünk az" őstörténetet", hiszen az "igazak" mindig tudták azt, mindig őrizték a szellemet, valódi fényét, mindig felismerték azt, bármilyen formában jelenjen meg.
A forma nem örökkévaló. Nem ebben kellene megtalálnunk ezt a magyarságot, hanem valódi tartalmában.
Mint ahogy nem látom politikai oldalon se, sőt biztos vagyok benne, hogy hiteles képviselője az igazán "magyar szellemnek" nem vesz részt abban az arcpirító, szégyenletes harcban, ami ma Magyarországon zajlik.
A Fény vallását követő nem harcol a sötétség ellen, azon kívül áll, mint ahogy a fogyaszói társadalomban kapható fegyverekkel nem harcolunk az ellen.
Bocsánat a tudatlanságomért, egyszerű ember volnék. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kenterb Hús és koponya
|
Elküldve: Kedd. Ápr. 03, 2007 12:51 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Egy germán istennő és a tojások kultusza
A germán – tehát a kereszténytől eltérő hagyományok élnek tovább a német Ostern, illetve az angol Easter elnevezésekben, amelyek a húsvétot jelentik a két nép körében. Ez az elnevezés egy Ostara nevű germán istennőre vezethető vissza, aki a mitológia szerint az alvilág úrnője volt, s – micsoda véletlen – ünnepe éppen a tavaszi napéjegyenlőség környékére esett, akárcsak a húsvét!
Más források szerint még egyértelműbb a húsvét és Ostara összefüggése, minthogy az istennő a hajnalpír a tavasz és a termékenység istene is volt egybe.
Nat.Geo.
Ostara, Istar, Astarte, Istenasszony, termlkenységkultusz.. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kenterb Hús és koponya
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
SUMIR Vendég
|
Elküldve: Kedd. Jan. 17, 2006 12:05 pm Hozzászólás témája: |
|
|
Semmiféle gyilkolási szándék nem volt, nincs és természetemnél fogva nem lesz bennem.
Szeretném viszont, hogy megalapozott tényeket említsünk a vitáink során.
Azt is szeretném, ha kicsit régebbi időknél jelölnénk ki az indulási pontunkat, ahonnan közelítenénk saját nemzetünk, eleink történelméhez, ősi történelméhez, származásához, ősi kultúrájához, ősi szakralitásához.
Ne legyünk egy-egy elv, dogma, elmélet bigott követői.
Ez a beszélgetés-vita legyen ellenjavallat a dogmatikus gondolkodás állandósulása ellen. Ezt pedig úgy, hogy senki egyéni érzelmeit, hitét ne sértse.
Senkit, soha nem akartam meggyőzni. Ezt mindig meghagytam a tényeket világos fejjel elemző és elfogadó egyénnek. Ha ez nem segít, akkor nincs mit tenni.
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy mindig kenyérrel dobom vissza azt, aki kővel dobálózik. Egyszer-egyszer előfordul, hogy az általa dobott követ juttatom vissza hozzá, "nemszeretem" módon. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kenterb Hús és koponya
|
Elküldve: Kedd. Jan. 17, 2006 9:51 am Hozzászólás témája: |
|
|
Sokan sokfélék vagyunk itt jobboldalon
önmagunkat is sokféleképpen definiáljuk, sokféleképpen határozzuk meg...
a lényeg hogy egy legyen a cél s az akarat
A hitünk és világképünk idővel, az elhallgatott tények napvilágra kerülésével tisztább és szabályosabb drágakővé fog kristályosodni, azaz inkább lemossuk róla a feledés porát, én úgy hiszem legalábbis
de addig se gyilkoljuk le egymást, mert akkor nem lesz aki tisztogasson  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|
|
|