HírekTörténelemKultúraSportTudományVásártérMustármagvakVendégkönyv

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Milyen vallás és melyiket nem tudod elfogadni/felfogni?

Topik RSS cstornája www.mariaorszaga.hu/rss/rss_forum_t15.xml

Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Vallás
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  

Van-e haszna a vallásoknak?
Van, mert összeköt bennünket a spirituális valósággal
58%
 58%  [ 25 ]
Van, mert a szülők ezt állítják
0%
 0%  [ 0 ]
Nincs, mert csak a papok (ulémák, rabbik, stb) hatalmaskodnak
0%
 0%  [ 0 ]
Nincs, mert a vallás a népek ópiuma
2%
 2%  [ 1 ]
Egyik választás sem felel meg nekem
39%
 39%  [ 17 ]
Összes szavazat : 43

Szerző Üzenet
lipót
Külön Legyes Ügynök

HozzászólásElküldve: Szomb. Okt. 02, 2004 8:26 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Cybercandide írta:
Így igaz, lacibácsi, és való igaz, hogy az ember - igyekezete ellenére - sokszor tesz olyat, ami ellentétes a keresztényi szellemmel.
Az ember alapvetően esendő, állandóan önvizsgálatra szorul(na) és a vallás segítséget nyújthat neki ebben. Az már régen rossz, ha a vallást egyfajta pajzsként használjuk, hogy asszongya: "Én katolikus vagyok, nálam az üdvözülés kulcsa.. ha csinálok valami rosszat, majd meggyónom és le van tudva..."
Sokan azt hiszik, ez ilyen egyszerű és máris bármit megengednek maguknak. Persze ez más monoteista vallásúakra is érvényes, hajlamosak mindig egyedüli igazságnak képzelni a saját világképüket és erkölcsi normáikat. Láttuk már a történelem során, hogy ez hova süllyeszti az embereket (egész Dél-, Közép-, és Észak-Amerika indián civilizációinak és kultúráinak romba döntése, Afrika kultúrájának megsemmisítése és ezzel lakosainak szellemi nyomorba döntése, stb) és általa akár az egyes egyházakat is.

Elsődlegesen fontos, hogy az ember őszintén próbáljon élni, szerintem onnantól számítva az alapvető emberi erkölcsök fognak számítani számára és ettől a világ csak jobb lehet. A pénz, a birtoklási vágy azonban olyannyira felfokozódott, hogy ez a hatás eltűnni látszik és helyette a teljes erkölcsi romlás uralja a világot: lásd USA és a G8-ak, valamint általában az őket irányító mágnás réteg.

Soraidból itélve talán nem katolikus vagy. Ez nem baj, félre ne érts. De mint gyakorló hívő és nyitott ember, azt kell mondanom Neked, hogy talán a Katolikus Egyház a legelfogadóbb más vallásokkal szemben. Gondolj csak az ökümenikus törekvésekre, a Szentatya fáradozásaira!
A hitünk alapja a szeretet és az, hogy az üdvözülés külcsa a szeretet és az ebből fakadó megbocsájtás. Soha nem mondjuk azt, hogy az nem üdvözülhet, aki nem a mi hitünket vallja.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Cybercandide
Fülig Jimmy

HozzászólásElküldve: Csüt. Szept. 16, 2004 5:45 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Melyikre gondolsz, Prok? Mert szerintem az Iszlám fogja átvenni hamarosan a hatalmat Afrika, idővel akár az EU nyugati része felett is.
Ázsia is jelentékenyen átalakul vallási térkép szerint...

Én mondjuk kedvelem a muszlimokat, no persze vannak dolgaik, amiket nem fogadok el, de ettől függetlenül az alapvető értékeikkel egyetértek.

Viszont olyan szinten ki lettek nevezve ügyeletes Sátánfajzatoknak az USA és Izrael által, hogy ezt nem fogják már sokáig tűrni... és ha egy muzulmán besokall, ott nem kell sokat várni egy kis vérfolyatásra.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Prok
Fehér Bölény

HozzászólásElküldve: Csüt. Szept. 16, 2004 4:11 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Tonti írta:
Cybercandide írta:
Olvasta valaki közületek a Dűne sorozatot?
Hát, a mostani viszonyok azt sejtetik, hogy a nem is túl távoli jövőben egy-két esetben előfordulhat majd, hogy a fanatizálható vallásosságú fundamentalisták (no nem terroristák, az amerikai kreálmány) Ázsiában és Afrikában átvehetik a hatalmat akár egyik napról a másikra és akkor a tespedő nyugati here-világ nézheti majd magát, mert elsöpri az Iszlám valamely kevésbé hagyományos ága, amely tehát már nem fog könyörületet gyakorolni az Írás népei felé, tehát sem a zsidó, sem a keresztény felekezetek nem lesznek majd megkímélve.

Lesz akkor majd fitymahalmoknak feltornyosulása és ki tudja: lehet, hogy Allah nevében értekezve más lesz majd ez a világ?

ha kicsit "beleszagolok a világba" akko én azt látom, hogy az arabok nagyon seggbefogják rúgni az amcsikat is, meg a zsidókat is... miért köll az arabokat szekálni? rengetegen vannak, nincs annyi lőszere az emlitett két országnak összesen ... oszt majd lesnek ha eccör csak valami állat bemegy a derekára csavart bombával egy ovodába... vagy egy atommal a wólsztrítre...

lészön itten uj vallási ág, de az a keresztényeket nem bántogatja, söt egyik vallást sem fogja piszkálni
KÉRD VISSZA A MÚLTADAT...
Vissza az elejére
Tonti
lámpásember

HozzászólásElküldve: Csüt. Szept. 16, 2004 3:50 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Cybercandide írta:
Hát, a mostani viszonyok azt sejtetik, hogy a nem is túl távoli jövőben egy-két esetben előfordulhat majd, hogy a fanatizálható vallásosságú fundamentalisták (no nem terroristák, az amerikai kreálmány) Ázsiában és Afrikában átvehetik a hatalmat akár egyik napról a másikra és akkor a tespedő nyugati here-világ nézheti majd magát, mert elsöpri az Iszlám valamely kevésbé hagyományos ága, amely tehát már nem fog könyörületet gyakorolni az Írás népei felé, tehát sem a zsidó, sem a keresztény felekezetek nem lesznek majd megkímélve.

Lesz akkor majd fitymahalmoknak feltornyosulása és ki tudja: lehet, hogy Allah nevében értekezve más lesz majd ez a világ?

ha kicsit "beleszagolok a világba" akko én azt látom, hogy az arabok nagyon seggbefogják rúgni az amcsikat is, meg a zsidókat is... miért köll az arabokat szekálni? rengetegen vannak, nincs annyi lőszere az emlitett két országnak összesen ... oszt majd lesnek ha eccör csak valami állat bemegy a derekára csavart bombával egy ovodába... vagy egy atommal a wólsztrítre...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Cybercandide
Fülig Jimmy

HozzászólásElküldve: Szer. Szept. 15, 2004 7:30 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Vissza az elejére
Cybercandide
Fülig Jimmy

HozzászólásElküldve: Szer. Szept. 15, 2004 7:25 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Így igaz, lacibácsi, és való igaz, hogy az ember - igyekezete ellenére - sokszor tesz olyat, ami ellentétes a keresztényi szellemmel.
Az ember alapvetően esendő, állandóan önvizsgálatra szorul(na) és a vallás segítséget nyújthat neki ebben. Az már régen rossz, ha a vallást egyfajta pajzsként használjuk, hogy asszongya: "Én katolikus vagyok, nálam az üdvözülés kulcsa.. ha csinálok valami rosszat, majd meggyónom és le van tudva..."
Sokan azt hiszik, ez ilyen egyszerű és máris bármit megengednek maguknak. Persze ez más monoteista vallásúakra is érvényes, hajlamosak mindig egyedüli igazságnak képzelni a saját világképüket és erkölcsi normáikat. Láttuk már a történelem során, hogy ez hova süllyeszti az embereket (egész Dél-, Közép-, és Észak-Amerika indián civilizációinak és kultúráinak romba döntése, Afrika kultúrájának megsemmisítése és ezzel lakosainak szellemi nyomorba döntése, stb) és általa akár az egyes egyházakat is.

Elsődlegesen fontos, hogy az ember őszintén próbáljon élni, szerintem onnantól számítva az alapvető emberi erkölcsök fognak számítani számára és ettől a világ csak jobb lehet. A pénz, a birtoklási vágy azonban olyannyira felfokozódott, hogy ez a hatás eltűnni látszik és helyette a teljes erkölcsi romlás uralja a világot: lásd USA és a G8-ak, valamint általában az őket irányító mágnás réteg.
Vissza az elejére
lipót
Külön Legyes Ügynök

HozzászólásElküldve: Szer. Szept. 15, 2004 7:15 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Prok írta:
van még hit az emberekben azért
de nagyon sok ugy néz ki mintha szégyelné valamiért
50 éven keresztül nemigazán élhetted meg Hited nyilvánosan
mesmeg az embereket csak a 'pénz Istene' érdekli
maj rájönnek........vagy nem

Amikor tilos volt, csak azok válalták nyíltan a hitüket, akik úgy is igyekeztek élni.
Ma már megyó meg kovács is ott ül egy-egy ünnepi szentmisén.

Én katolikus vagyok és voltam meg jó eséllyel leszek is. Gyakorlom a vallásomat és igyekszem úgy élni, hogy ne csak a képmutatás látszon belőle.
Nem mindig sikerül.
Egyet azonban ne felejtsünk el, amikor a papjainkat szídjuk - gyakran sajnos jogosan: a felszentelt apostol akkor is közvetíti a kegyelmet, ha ő maga bűnei miatt már nem fürödhet bene.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Prok
Fehér Bölény

HozzászólásElküldve: Kedd. Szept. 14, 2004 7:36 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

van még hit az emberekben azért
de nagyon sok ugy néz ki mintha szégyelné valamiért
50 éven keresztül nemigazán élhetted meg Hited nyilvánosan
mesmeg az embereket csak a 'pénz Istene' érdekli
maj rájönnek........vagy nem
Vissza az elejére
Cybercandide
Fülig Jimmy

HozzászólásElküldve: Kedd. Szept. 14, 2004 7:28 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Kedves P.András, nem tudom, mit látsz rosszul, de kicsit másképp fogalmazok, mint Te.
Ami szerintem nem úgy van, mint szerinted, az az, hogy az amerikaiak valaha művelt népekből tevődtek össze...
Nem, a többségük nem. Jelentős részük a legkevésbé művelt, az éhínség elől menekülő ír és skót, valamint spanyol, német, németalföldi és francia paraszt volt. Másik részét pedig az angol és francia hatalom száműzte oda politikai vagy köztörvényes bűnök miatt.
Így indultak neki, hogy a jobb élet reményében egy törvények nélküli kontinensen a nyers erő segítségével szerezzenek maguknak földeket és gazdagságot, bár általában csak a szimpla túlélésen ügyködtek.
Kis részük mélyen vallásos volt, nagyobb részük azonban bármilyen elvet megtagadott egy kis pénzért.

A japánokkal kapcsolatos megjegyzésed a városiakra teljesen illik, a falusiak azonban továbbra is őszinte shintóisták és a természet szellemeihez és őseikhez imádkoznak.

Abban egyáltalán nem hiszek, hogy 10 emberből 6 szerint a vallás felesleges. Legfeljebb a "nyugati társadalmak" 60%-áról lehetne ezt elmondani.

A vallás, túl azon, hogy összeköt a spirituális valósággal (szerintem), erkölcsi szabályrendszert is kiszab követői számára. Azzal, hogy ezeket a vallásokat a liberális szemlélet és a kommunista eszmék a nép ópiumának nevezték és szakítottak velük, saját erkölcsi normarendszereiket is egy vonással megszüntették, innen az erkölcsi romlás és a mammon-istenség imádata. Semmi sem számít nekik, csak a pénz és a hatalom.

Természetesen rengeteg példa van a vallási szervezetekben és egyházakban uralkodó hatalomvágyó emberekről, akik hitüket kifelé képmutatóan élik meg, befelé azonban gyakran semmivel sem jobbak a legelvetemültebb politikusoknál.

Tontinak és más hozzászólóknak igazuk van abban, hogy nem szükséges a valláshoz a papság és egyéb szervezetek, kőtemplomok, stb.
Nem szükséges, de nem is ellentétes a természetben megynílvánuló Istennel.
Katolikusként is egyetértek azzal, hogy nem a vasárnapi szentmisére járástól leszünk jó hívők. Sok katolikus testvérem ezen persze felháborodik, amikor mondom, de hallottam már tőlük cifraságokat, amik szerintem a szeretet Isteni fő parancsával egyáltalán nem összeegyeztethetők és sokkal súlyosabb problémának vélem ezt a viselkedést, hiszen pontosan az erkölcsi magas mércét kerülik meg vele és süllyednek vele ugyanarra a szintre, mint ahol az általuk "megvetett" istentelenek vagy - szerintük - a más vallásúak éppen leledznek.

Kicsit hosszú voltam, bocsi.

Cyber
Vissza az elejére
Papa
angyal járőr

HozzászólásElküldve: Kedd. Szept. 14, 2004 2:14 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Cybercandide írta:
P.András írta:

Komolyra fordítva, nekem nem az emberek vallásával (bőrszínével, származásával) szokott bajom lenni, hanem azzal, ha aljas disznók. Abból meg van mindenhol.

Ez teljes mértékben így is van.
Sajnos.

Aljas emberek minden vallás képviseletében nagy számban élnek a Földön és ettől ilyen fenomenálisan gyatra a nagy többség életminősége. Nem a lelki életéről beszélek, mert a milliárdnyi indiai, akiknek nagy része számunkra elképzelhetetlen fizikai szegénységben él, bizony lelkiekben milliárdos a mi átlagos "jövedelmünk"-höz képest. És akkor nem is beszéltünk még az animista vallásokról, amelyek igazán folyamatosan "érzékelik" a lét vallásos dimenzióját.

Érdekes, amit írsz. Valahogy úgy tűnik nekem, hogy a lelki élet sekélysége mégiscsak visszaveti az emberek értelmi, testi fejlődését...
Ott vannak például a munkától teljesen beforduló Japánok, akik látástól vakulásik dolgoznak, s közben diáklányok alsóneműjét az arcukra terítve alszanak időt a vonaton két megálló közt. Ők az egyik pénztől eltorzult brigád a sok közül.
Aztán ott vannak az elhízott, ostoba amcsik, akik nyilván nem ostobán és elhízva kezdték. Valaha művelt, vallásos népekből összeverődött banda volt, háborúkat vívtak (földön, karddal), ügyesen felépítettek egy sikeres félkontinenst, aztán ez lett a "vesztük", ha szabad így.
A pénz mindent visszavet, a politikia mindent lerombol. Amíg az amcsik az egészségüket, a műveltségüket a lelki erejüket siratják (lelki erő, hisz amint egy nép elkezd jól élni, nem lövik, nem éhezik, nem számolgatja az aprót, nem fagy halálra, azonnal depressziós és allergiás lesz), addig a másik világban a lelki erejükről híres egyéb népek a családjukat siratják, és egyáltalán nem hálásak amerikának, hogy lelkierő-fejlesztésképpen importálja nekik a terrort...
Elkalandoztam.

10 emberből 6 szerint a vallás semmire sem jó. Pedig ezer haszna van. Régen a bűntől rettentett el, ma segít túlélni ezt a "legújabb kort", vagy mifenét. Nyilván nem minden esetben szoros az összefüggés, de szerintem a vallás nagyonis kihat egy-egy nép felemelkedésére, hanyatlására, egészségére, gazdagságára. Szerintem.
Mit látok rosszul?
Vissza az elejére
Prok
Fehér Bölény

HozzászólásElküldve: Kedd. Szept. 14, 2004 1:47 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

sem köztes személy, sem köztes épitmény nem köll. minek az? a Teremtö mindenben ottanvan. szolj Hozzá szivedböl ezzel megtettél mindent, más nem kell, aki meg pénzért probálja árulni a hitet és tudástt az kokler, eccerü megvetendö csalo
Vissza az elejére
Tonti
lámpásember

HozzászólásElküldve: Kedd. Szept. 14, 2004 1:40 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

cyber és András koma!

a mai világunkban, bezony a vallás mint szó, sajnos ölég pejoratív értelmet nyert, nem hallani szinte másról, mint buzeráns és pedofil papokról, apácákkal hetyegő atyákról... förtelem... (a kivételekre most kár kitérni) mit látunk ma ha a vallások után érdeklődünk?

legyen az szinte bármilyen... vagy például a Transzcentedális Meditácókkal foglalkozó oskolák, az ezoterikus, reiki-s sulik, hit gyüli... azt látjuk hogy pénzért árulják rengeteg pénzért! ez nekem büdös...

most hogy asztrológiai szempontból elékezett a vízöntő kora, az emberiség sokkal nyitottabb ezekre a dolgokra.. és ebből nagy üzletet remélve sokan akarnak hasznot húzni!
ám én egészen addig fenntartásokkal fogadom, legyen az bármiféle vallás, amig pénzért árulják.

az első és legfontosabb "szabály", hogy nincsen szükség a hited megélésehez köztes személyre...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
boraka
Bolygó hollandi

HozzászólásElküldve: Kedd. Szept. 14, 2004 1:31 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Prok írta:
Jol értetted Boraka. ma is élnek köztünk sámánok, táltosok. Egyrészét meg lehet tanulni, de a Teremtötöl kapott tudás több. Sámán sok népnél van, szintén ma is megtalálhatoak. Ahhoz hogy az ember Tudo legyen nagyon sokat kell tanulnia. Tudnia kell olvasnia az égi, földi jelekböl, és elsösorban el kell felejtenie gondolkodnia. Ez azt jelenti, elötérbe kell kerüljön az intuicio, a megérzés. Ha gondolkodol, az agyad becsaphat. Az intuicio, ha helyesen értelmezed, akkor sosem csap be. Épp ezért össze kell kapcsolni a ráciot az intuicioval. De ez az egész a Szeretet nélkül nem müködik. Megtanulhatod az energák fokuszálását, használhatod gyogyitásra,. Ezt bárki megtanulhatja. Sámánok, táltosok kiválasztottak.

Vajon hol lehet mindezeket megtanulni?
Vissza az elejére
Tonti
lámpásember

HozzászólásElküldve: Kedd. Szept. 14, 2004 1:25 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

osztá ott van még ugye a gyökér, ahunnan elindultunk! az ősi vallás az ősi egyistenhit... pont ezért találhatóak bizonyos más népeknél is a mai napig sámánok, mert ugyazon pontban nyugszik a hitük gyökere!

ezé tartom durva hazugságnak hogy hit és nyelv nélküli, halszagú, karikalábú barbárbunkónak tartanak illetve tartatnak benünket!
Vissza az elejére
Cybercandide
Fülig Jimmy

HozzászólásElküldve: Kedd. Szept. 14, 2004 1:22 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

P.András írta:

Komolyra fordítva, nekem nem az emberek vallásával (bőrszínével, származásával) szokott bajom lenni, hanem azzal, ha aljas disznók. Abból meg van mindenhol.

Ez teljes mértékben így is van.
Sajnos.

Aljas emberek minden vallás képviseletében nagy számban élnek a Földön és ettől ilyen fenomenálisan gyatra a nagy többség életminősége. Nem a lelki életéről beszélek, mert a milliárdnyi indiai, akiknek nagy része számunkra elképzelhetetlen fizikai szegénységben él, bizony lelkiekben milliárdos a mi átlagos "jövedelmünk"-höz képest. És akkor nem is beszéltünk még az animista vallásokról, amelyek igazán folyamatosan "érzékelik" a lét vallásos dimenzióját.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Vallás Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás az oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő
8 / 10 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Get Firefox!

Villámposta Testvérlapok Feltöltés Ajánlat Honlaptérkép