HírekTörténelemKultúraSportTudományVásártérMustármagvakVendégkönyv

Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Üzenet a kisértőhöz!

Topik RSS cstornája www.mariaorszaga.hu/rss/rss_forum_t1357.xml

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Vallás
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Duft
Vendég

HozzászólásElküldve: Hétf. Máj. 12, 2008 9:29 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Dr. Békefy Lajos

MI ATYÁNK

MI ATYÁNK - ELŐTTED MI MINDNYÁJAN, KIK A FÖLDÖN LAKUNK, TESTVÉREK VAGYUNK, MERT KEZED ÉS LELKED ALKOTÁSA MINDEN EMBER, AZOK IS, AKIK ELŐTTÜNK ÉLTEK ÉS UTÁNUNK JÖNNEK, S VÁROSAINKBAN ÉS FALVAINKBAN TALÁN MÉG UGYANABBÓL A VÍZBŐL ISZNAK, HA A FORRÁSOKAT MEG NEM MÉRGEZZÜK, S NEM TEMETJÜK BE AZOKAT FÉKTELEN PAZARLÁSSAL. AZOKNAK ATYJA, AKIKET MI NEVELÜNK FÖL, VAGY MÁSOK, MÁS ÉRTÉKREND SZERINT, AZOKÉ, AKIK ELŐTTÜNK 1000 ÉVVEL JÖVŐT ÁLMODTAK E TÁJON A KERESZT JELÉBEN, S FOGNAK MÉG ÁLMODNI AZ IDŐK VÉGEZETÉIG - ÉRETTÜK ÉS MINDANNYIUNKÉRT, KIK ALKOTÁSAID VAGYUNK, S EGYMÁSNAK FELE-BARÁTAI SZÉP RENDELÉSED SZERINT, HOGY VALÓBAN AZOK IS LEHESSÜNK, FELKIÁLTUNK HOZZÁD: MI ATYÁNK!

ÉS MERT FÖLDI DOLGAINK EGYRE BONYOLULTABBAK, S MÁR A KÉK ÉG RAGYOGÁSA SEM UGYANAZ FELETTÜNK, S MERT LESZEGZETT TEKINTETTEL ÖRÖK, BÖLCS CÉLNAK MEG NEM FELELHETÜNK, ÉS MIVEL BELÉNK OLTOTTAD A GYÖNYÖRŰ ISTENSZOMJAT, MEG AZ ÖNMAGUNK MEGHALADÁSÁNAK PÁRATLAN KÉPESSÉGÉT, VALAMINT A HONVÁGYAT, MELY A VÉGTELEN FELÉ ŰZ ŐSIDŐK ÓTA, HOGY BENNED TALÁLJON ENYHÜLETET AJZOTT SZÍVÜNK, EZÉRT KITÁRJUK FELÉD EGÉSZ SZEMÉLYES LÉTÜNKET, S HÍVUNK MAGUNKHOZ: KI A MENNYEKBEN VAGY -

SZENTELTESSÉK MEG A TE NEVED - MERT OLYAN HELYEKEN ÉLÜNK, AHOL EMBEREK EMBEREKET MEGALÁZNAK, SZÉGYENKEZÉS NÉLKÜL HAZUG SZÓVAL, ELŐÍTÉLETTEL DOBÁLJÁK MEG A FÖLD PORÁBÓL KEZED ÁLTAL FELEMELT ORCÁD-FÉNYŰ ALKOTÁSAIDAT, GYERMEKEKET ÉS IDŐSEKET, ÉLETERŐS FÉRFIAKAT ÉS ÉLETHORDOZÓ ASSZONYOKAT, ÉS MERT ANNYI SZENTSÉGTELENSÉG SZÁLLJA MEG NAPONTA LELKÜNKET MUNKAHELYÜNKÖN, ÚTKÖZBEN, ISKOLÁKBAN, OTTHONAINKBAN ÉS A HITVESI ÁGYBAN - S AZ ÖNISTENÍTŐ GŐG ANNYI TORZULÁSA ZUHAN RÁ TÖMEGJÁRVÁNYKÉNT MILLIÓKRA, ISTEN SZENT NEVÉNEK KÁROMLÁSÁT LOBBANTVA FEL AJKAKON - EZÉRT KÖNYÖRÖGVE KÉRÜNK: SZENTELD MEG NEVEDET KÖZÖTTÜNK!

MIVEL PEDIG ÚJRA ÉKET VERT KÖZÉNK A LELKEK ALJÁN LOPAKODÓ BIZALMATLANSÁG, ÉS ISMÉT GYANAKVÓAN NÉZÜNK EGYMÁSRA - TARTUNK EGYMÁSTÓL, HÁT BETARTUNK EGYMÁSNAK, S BIZONY ALIG LELJÜK FEL AZT A TALPALATNYI HELYET, AHOL TESTESTŐL-LELKESTŐL NYUGALMUNK LEHET - HOGY ÚJRA EGYMÁSRA TALÁLJUNK, S ÖNMAGUNKRA LELJÜNK, HITTEL KÉRÜNK: JŐJJÖN EL A TE ORSZÁGOD!

S MERT REÁNK TÖR PUSZTÍTÓ UTÁLATOSSÁGKÉNT A SZERZÉS POGÁNY LÁZA, MEG A KONZUMKÉNYSZERES VAK VÁSÁRLÁSI, S A PROFITÉHSÉG DELEJEZŐ HATALMA FOGLYUL EJT SOK LELKET, MARADÉK ERŐNKKEL FELFOHÁSZKODUNK: LEGYEN MEG A TE AKARATOD!

MINTHOGY LEGINKÁBB CSAK AKKOR SZÓLUNK HOZZÁD, HA ÉRDEKEINK, MINDENNAPI KENYERÜNK VESZÉLYBEN FOROGNAK, S JÖVŐÖLŐ VÉTKEKKEL VÉTKEZÜNK MAGUNK ELLEN, MEG SEM GONDOLVA A BŰNT, MERT SOKAKNAK EZ ELÉG: NEKEM ÍGY JÓ, AHOGY VAN, S NEM VESZIK ÉSZRE, HOGY KÖZBEN ÁTHIDALHATATLAN ÁRKOT ÁSNAK MAGUK ELŐTT, MELYBE MAGUK ESNEK BELE, HOL A TÚLBECSÜLÉS, HOL AZ ÖNBECSMÉRLÉS FORGÓSZELÉTŐL SODORVA, S MERT CSAK RITKÁN TUDUNK IGAZÁN MEGBOCSÁTANI AZ ELLENÜNK VÉTKEZŐKNEK, ÉS EGYRE NEHEZEBBEN CIPELJÜK MEGBOCSÁTATLAN BŰNEINK TERHÉT - EZÉRT KIÁLTUNK HOZZÁD: NE VÍGY MINKET KÍSÉRTÉSBE!

S MERT RAJTUNK MÉG A SZOLGALELKŰSÉG ÁRNYA, S MÉG MINDIG NEM TANULTUNK MEG NYERS BÍRVÁGYUNKKAL ÉS A HATALOMMAL HELYESEN BÁNNI, SZÍVÜNK BÁLVÁNYOZÓ TÉVELYGÉSEIT MEGFÉKEZNI, EZÉRT NEMZETI ÉS EGYÉNI MEGÚJULÁSUNK KÉSLEKEDÉSE OKÁN IGAZ ÖNISMERETET ÉS NEMZETI ÖNVIZSGÁLATOT KÉRVE TŐLED, FOHÁSZKODUNK HOZZÁD, S KÉRÜNK, ADJ JÓ ELŐMENETELT, MEG AZT, HOGY UTUNKON DERÜLJÖN RÁNK KICSIT TÖBB ÖRÖM, EZÉRT SZÓLUNK ÍGY HOZZÁD: SZABADÍTS MEG MINKET A GONOSZTÓL!

ÉS MERT HINNI AKARUNK HITÜNK, MUNKÁNK, HÉTKÖZNAPJAINK ÉRTELMÉBEN, A NÉPEK ÉS NÉPÜNK ORSZÁGNYI EMELKEDÉSÉBEN, TELJES SZÍVVEL, REMÉNYSÉGGEL VALLJUK: TIÉD AZ ORSZÁG, A HATALOM ÉS A DICSŐSÉG - ÍGY VÁRJUK ÉS MUNKÁLJUK A TE ORSZÁGOD NÖVEKEDÉSÉT KÖZÖTTÜNK, S EZÉRT MAGUNKAT NEKED FELAJÁNLVA, SZERETNÉNK ÉLNI HAZÁNK, HÁZUNK, EGYHÁZUNK KÖZÖSSÉGÉBEN NEMZEDÉKRŐL-NEMZEDÉKRE JÓ BÉKESSÉGBEN - EVÉGRE MONDJUK EL MINDEZT BIZALOMMAL NEKED, JÖVŐT HOZÓ, IRGALMAS ÉS SZERETŐ ATYÁNKNAK, A JÉZUS KRISZTUS NEVÉBEN, AKI MEGTANÍTOTT MINKET ÍGY IMÁDKOZNI A LÉLEK ÁLTAL, MINDÖRÖKKÉ, ÁMEN.
Vissza az elejére
Duft
Vendég

HozzászólásElküldve: Szer. Nov. 28, 2007 9:08 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Interjú Istennel

Azt álmodtam, interjút készítek Istennel.

“Tehát interjút szeretnél tőlem?” -kérdezte Isten

“Ha van rá egy kis időd”

Mondtam.

Isten mosolygott

“Az időm végtelen”
“Milyen kérdéseid vannak számomra?”

“Mi a legmeglepőbb számodra az emberiségben?...”

Isten válaszolt...

“Az, hogy unalmasnak tartják gyermekkorukat.
Sietnek felnőtté válni, majd vágyódnak újból gyermekké lenni.”

“Az, hogy elveszítik egészségüket, hogy pénzt szerezzenek
Majd elveszítik pénzüket, hogy visszakapják egészségüket.”
“Hogy a jövőtől való félelmük miatt, megfeledkeznek a jelenről,
annyira, hogy sem a jelenben sem a jövőben nem élnek.”
Az, hogy úgy élnek mintha sosem halnának meg,
És úgy halnak meg, mintha sosem éltek volna.”

Isten megfogta kezemet és egy ideig halgattunk.

Majd megkérdeztem...

“Mint szülő, mit szeretnél ha gyermekeid megtanulnának az élet nagy leckéiből ?”

Isten mosolyogva válaszolt

“Hogy megtanulják, senkit sem kényszeríthetnek, hogy szeresse őket.
Amit tehetnek, engedjék, hogy szeretve legyenek.”
“Hogy megtanulják, nem jó magukat másokkal összehasonlítani .”
“Hogy megtanulják, hogy egy gazdag ember nem feltétlenül az akinek a legtöbb van,
hanem az, akinek a legkevesebbre van szüksége.”
“Tanulják meg, hogy pillanatok alatt mély sebet ejthetnek azon akit szeretnek,
De sok évbe telik, hogy meggyógyítsák a sebet.”
“Tanuljanak megbocsátani, megbocsátást gyakorolva.”
“Tanulják meg, hogy vannak személyek akik nagyon szeretik őket,
csak egyszerűen nem tudják ezt kifejezni és megmutatni.”
“Hogy tanulják meg, két ember nézhet ugyanarra a dologra és azt különbözőnek látja.”
“Hogy megtanulják, nem mindig elég ha mások megbocsátanak nekik.
Hanem nekik is meg kell bocsássanak önmaguknak..”
“És, hogy megtanulják, Én itt vagyok mindig.”
Vissza az elejére
Rigya
Nokedli

HozzászólásElküldve: Kedd. Nov. 20, 2007 9:15 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Most értettem meg egy párhuzamot. A történelem ismétli önmagát. Mária gyermekét keresztre feszítették. Magyarország, Mária országa. Most feszítik keresztre. De Jézus él.
ÚJJÁSZÜLETÉS.
(Add Uram, hogy így legyen!)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Duft
Vendég

HozzászólásElküldve: Csüt. Márc. 22, 2007 5:05 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

"gratapadriac"-ért imádkozzunk

Megemlékezünk "gratapadriac"-ért, aki nagy lelki nyomorúságban van éppen!

Atyánk, magasztalunk téged, hogy a te Isteni szentséged és ítéleted komolyan veszed, végrehajtod igazságosan és mégis mindvégig kegyelmes és irgalmas akarsz lenni.
Segíts imádkozni a bajban lévőért.
Ez az ami összetart minket, és segít átvészelni mindent, ami árt az országunknak, és közösségünknek!
Ámen
Vissza az elejére
Duft
Vendég

HozzászólásElküldve: Hétf. Márc. 19, 2007 8:33 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Folytassam?
Vissza az elejére
Duft
Vendég

HozzászólásElküldve: Hétf. Márc. 19, 2007 10:52 am    Hozzászólás témája: Üzenet a kisértőhöz! Hozzászólás, az előzmény idézésével

Üzenet a kísértőhöz!

Most böjti időszak van!

Babits Mihály rendkívül találóan fogalmazta meg A lírikus epilógjában:

Bűvös körömből nincsen mód kitörnöm,
csak nyilam szökhet rajta át: a vágy -
de jól tudom, vágyam sejtése csalfa.

Én maradok: magam számára börtön,
mert én vagyok az alany és a tárgy,
jaj én vagyok az ómega s az alfa.

Miért nem fér össze böjt és bűn?

Tehát vagy Istennek kedves böjt van, és akkor a bűnöket ki kell dobálni, vagy ragaszkodom a bűneimhez, és akkor hiába próbálok böjtölni, az nem kedves Istennek. Ez a kettő miért nem fér össze? Azért, mert a böjt lényege az, hogy Istennek korlátlan teret biztosítok az életemben. A bűn lényege meg az, hogy Istent kiszorítom az életemből. Ezért nem fér meg a kettő együtt. Vagy Istennek kedves böjt, vagy a bűneim.

Istenünk!
Segítsd a fészt meglátni a kísértőknek, hogy lássák hiábavó körforgás amit tesznek ellenünk!
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Vallás Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban

Get Firefox!

Villámposta Testvérlapok Feltöltés Ajánlat Honlaptérkép